top of page

Het museum

Welkom! Hier vindt u meer informatie over het museum en wat er te vinden is. Eerst zal er iets over de geschiedenis van het museum verteld worden en daarna over wat er in het museum te vinden is.

De geschiedenis


In 2012 was de hobby van de oprichter in een startende fase. Het begon met veel lezen van boeken en websites maar daar bleef het niet bij. Het was in 2012 dat de eerste insecten geprepareerd werden. Dit was een leerproces en ging niet zonder problemen.

 In 2013 liep de hobby stil en leek de interesse te vervagen. Dit was tot in 2015 de hobby weer in volle glorie verder ging. De nadruk werd nu vooral gelegd op tropische insecten en de collectie nam snel in grootte toe. Het was in 2017 dat de collectie zo groot werd dat de oprichter, Sven van Dijk, besloot een museum te openen om zijn passie te delen. Op 14 december 2017 opende het museum!

Wat valt er te beleven?


Kom een kijkje nemen naar de collectie van tropische vlinders en motten van prachtige blauwe Morpho vlinders tot bruine gigantische Atlas motten. Leer over biodiversiteit en variatie binnen soorten. Ook zijn er insecten te zien die om verschillende redenen afwijkingen hebben van gezonde soortgenoten. Als je de tijd wilt nemen iets te lezen kan je veel leren over schorpioenvliegen op een uitgebreide poster evenals anatomie van insecten. Er is een display met beestjes die veel pootjes hebben maar geen insect zijn.


Neem vooral de kans een kijkje achter de schermen te nemen naar de werkplek en vindt informatie over de insecten in de interactieve computer bibliotheek in het museum.

En natuurlijk is er ook een souvenir shop!

bottom of page